SKŁADNIKI:
– 1/2 kg świeżych truskawek lub 1 opakowanie mrożonych
– 1 duże opakowanie ( kubek) jogurtu
– trochę musli do ozdoby
– Opcjonalnie 2 łyżki cukru – ja nie dodaję.
PRZYGOTOWANIE:
Krok 1:
Truskawki (jeśli mrożone rozmrażamy, jeśli świeże myjemy i obrywamy szypułki) wkładamy do naczynia i następnie blenderem blendujemy na gładką masę. Jeśli dodajemy cukier to w trakcie blendowania.
Krok 2:
Jogurt wkładamy do miseczek. Następnie dokładamy mus truskawkowy w proporcji ½ jogurtu- ½ musu.
Krok 3:
Na wierzch wsypujemy odrobinę musli, lub innych płatków ( ja często dodaję owsiane) .
SZYBKI, ZDROWY DESER. SMACZNEGO!!! J. 🙂
Dodaj komentarz